شیراز، خیابان هفت تیر، ابتدای خیابان معدل شرقی، کوچه 5

آزمایش های قبل از ازدواج

ازدواج یک رویداد قابل توجه در زندگی است، تشکیل خانواده و ورود به مرحله جدیدی در روابط عاطفی، اجتماعی، خانوادگی و سالم به اندازه کافی استرس زا است. برنامه های آزمایش قبل از ازدواج باید به زوج ها آموزش داده و اطلاعات دقیق و بی طرفانه را به آن ها ارائه دهد. بررسی پیشینه خانوادگی، عوامل ارثی، سن، رژیم غذایی، ورزش، مدیریت وزن و اعتیاد همگی به داشتن ازدواج پایدارتر کمک می‌کند.برای زوج هایی که قصد ازدواج دارند، غربالگری قبل از ازدواج به شناسایی مشکلات و خطرات سلامتی بالقوه برای خود و همچنین فرزندانشان کمک می کند. برای کمک به آن ها برای درک ژنتیک و کمک به آن ها در انجام اقدامات احتیاطی یا درمان ضروری است که مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج شوند.آزمایش قبل از ازدواج آزمایشی است که ارزیابی سلامتی حیاتی را از زوج‌هایی که به زودی ازدواج می‌کنند ارائه می‌کند و در آن از نظر بیماری‌های ژنتیکی، عفونی و قابل انتقال آزمایش می‌شود تا از هر گونه خطر انتقال بیماری به یکدیگر و فرزندانشان جلوگیری شود.


222چرا آزمایش های قبل از ازدواج لازم است؟

برای داشتن یک خانواده کامل متشکل از پدر، مادر و فرزندان، معاینه و آزمایشات قبل از ازدواج به عنوان اولین خط دفاع برای خوشبختی یک زوج عمل می کند. نه تنها برنامه ریزی مالی محتاطانه، بلکه یک برنامه خانوادگی مناسب نیز اساسا حیاتی است. غربالگری قبل از ازدواج در درجه اول به زوجین کمک می کند تا طیف گسترده ای از شرایط مانند اختلالات ژنتیکی، بیماری های منتقله از خون و بیماری های عفونی را شناسایی کنند، بنابراین در صورت تشخیص هر گونه ناهنجاری می توان درمان های مربوطه را به طور مناسب ارائه کرد. علاوه بر این، غربالگری کامل باروری قبل از ازدواج می تواند شرایط غیرطبیعی را که به طور بالقوه شانس بارداری را کاهش می دهد، تشخیص دهد. مسائل باروری را می توان در اسرع وقت بدون آسیب های بیولوژیکی، روانی، اجتماعی و عاطفی غیرضروری مرتبط با ناباروری بررسی کرد. همیشه پیشگیری بهتر از درمان است.  پی بردن به مشکلات قبل از ازدواج نسبت به بعد آن قابل تحمل تر است، آزمایش های پیش از ازدواج بر اساس اطلاعاتی که مشاور از زوجین می گیرد و سوابق بیماری ها را در فرد و خانواده هرکدام و احتمال به ارث رسیدن آن به فرزندان را بررسی می کند. بسیاری از مشکلات از جمله بیماری های که امکان انتقال آن بین زوجین وجود دارد و هم بیماری های ژنتیکی که می تواند فرزند را در خطر ابتلا قرار دهد مورد توجه هستند.

 

         00000000
آزمایش هایی که باید انجام شود

  • ملاحظات عمومی

 tik شمارش کامل خون (CBC)

  tik تعیین گروه خونی (ABO و RH)

  tik آنالیز کامل ادرار (اعتیاد و…)

  tik آنالیز اسمیرهای خون محیطی برای بررسی سلول های نرمال و غیرنرمال

  tik در صورت درخواست شخصی مشاوره دادن به زوجین درمورد بارداری و تست باروری

  • بیماری های عفونی
  • tik آزمایش HIV
  • tik هپاتیت B و C
  • tik سفلیس
  • tik سوزاک
  • tik زگیل تناسلی
  • tik سایر بیماری های مقاربتی (مانند سوزاک، کلامیدیا…)


        news-2
     آزمایش‌های باروری:

  • این دسته از آزمایش‌ها می‌تواند از بروز استرس‌های مربوط به باروری جلوگیری کند و به شما همسرتان کمک کند تا با انجام چنین تست‌های ساده‌ای برنامه ریزی بهتری برای زندگی پیش رویتان داشته باشید. آزمایش‌های باروری معمولاً شامل بررسی سابقه پزشکی و انجام معاینه فیزیکی در مردان و زنان است.
  • برای زنان، این معاینات شامل معاینه لگن و گاهی سونوگرافی برای مشاهده تخمدان ها و رحم است. آزمایش خون نیز برای ردیابی هورمون‌ها استفاده می‌شود. همچنین ممکن است به زنان گفته شود که الگوهای تخمک گذاری خود را با بررسی مخاط دهانه رحم پیگیری کنند. اگر نتوان از این آزمایشات نتیجه گیری دقیقی کرد، پزشک ممکن است لوله‌های فالوپ را بررسی کند. در برخی موارد، برای تعیین ناباروری باید جراحی های جزئی انجام شود.

    در مورد مردان، آزمایش باروری به شکل تجزیه و تحلیل مایع منی انجام می‌شود، که در آن از برخی معیارها برای تعیین بارور بودن یا نبودن استفاده می‌شود: تعداد اسپرم، حرکت اسپرم، اندازه و شکل اسپرم و مقدار مایع منی.

  • 53

  • آزمایش‌های ژنتیکی:

  • پزشکان معمولا برای غربالگری ژنتیکی بسته به سابقه خانوادگی و اصل و نسب شما، آزمایشاتی برای اختلالات مختلف مانند کم خونی تالاسمی، بررسی کاریوتایپ، بررسی آتروفی عضلانی-نخاعی (SMA) یا غربالگری کامل ژنتیکی و بررسی های مختص ازدواج های فامیلی را برای زوجین تجویز می کنند. این آزمایش‌ها به ویژه در «ازدواج‌های فامیلی» یا روابط خونی یا اجدادی مشترک ضروری می باشند، که در آن احتمال به ارث بردن ژن معیوب برای یک بیماری در فرزندان افزایش می‌یابد. هر چه رابطه نزدیکتر باشد، خطر بیشتر است. آزمایشات ژنتیکی با تجزیه و تحلیل نمونه خون و بدون نیاز با ناشتایی انجام می شود.

  • بررسی کم خونی تالاسمی و داسی شکل: تشخیص بیماری‌های ارثی مانند تالاسمی – یک اختلال خونی که از طریق خانواده‌هایی منتقل می‌شود که در آن بدن شکل غیرطبیعی یا مقدار ناکافی هموگلوبین تولید می‌کند. تخمین زده می شود که درصد بالایی از جمعیت ایران دارای ژن تالاسمی هستند که منجر به تالاسمی ماژور یا تالاسمی مینور می شود.
  • آزمایشات ژنتیکی پایه کاریوتایپ: کاریوتایپ خون را برای تجزیه و تحلیل کروموزوم های همه زوج ها قبل از ازدواج توصیه می کنیم، به خصوص زمانی که آن ها با هم فامیل هستند یا اگر یکی از آن ها سابقه خانوادگی برای هر گونه اختلال از نظر ژنتیکی به ارث رسیده باشد. این یک آزمایش ژنتیکی غربالگری نسبتا ارزان است که ما به زوجین توصیه می کنیم، حتی آنهایی که شرایط ژنتیکی خاصی ندارند.
  • آزمایشات ژنتیک پیشرفته که مشاور ژنتیک تجویز می کند: مشاوره ژنتیک بخشی از غربالگری قبل از ازدواج است یا باید باشد. مشاور ژنتیک می تواند به تصمیم گیری در مورد نوع آزمایشی که زوج باید در نظر بگیرند کمک کند. جزئیات تاریخچه خانوادگی، سوابق پزشکی و شرایط اعضای خانواده از هر دو طرف باید در اختیار مشاوران قرار گیرد تا مشاوره مناسبی از او داشته باشند. بسته به شرایط آزمایشات کامل مانند توالی یابی کل اگزوم (WES) و بررسی SMA و … توسط متخصص ژنتیک برای شما تجویز می گردد.
  •  
  • مشاوره ژنتیک اولین قدم زوجین برای دریافت خدمات ژنتیکی پیش از ازدواج

    بسته به سابقه بیماری ها و اختلالات مشکوک در فرد و خانواده زوجین و این که آیا باهم فامیل هستند یا خیر مشاوره ژنتیک آزمایش های مختلفی برای بررسی اختلالات ژنتیکی صورت می گیرد.

    در صورتی که زوجین با هم رابطه فامیلی داشته باشند و یا سابقه بیماری خاصی در خود یا خانواده هایشان وجود داشته باشد انجام بررسی ژنتیکی توسط فرد متخصص الزامی است. به دلیل شیوع بالای برخی از بیماری های ژنتیکی در ایران، امروزه مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج به امری اجباری تبدیل شده است.

    در طی جلسه ویزیت و مشاوره ژنتیک (حضوری و غیر حضوری) متخصص ژنتیک سوالاتی را از زوجین می پرسد و با ترسیم شجره ژنتیکی، سابقه اختلالات مشکوک در زوجین و خانواده ها مورد بررسی قرار می گیرد.

    هرچه رابطه فامیلی و خونی نزدیک تر باشد، احتمال اینکه فرزند به بیماری ای که در خانواده وجود دارد مبتلا شود، بیشتر می شود

  • با این که اغلب نوزادان سالم به دنیا می آیند، اما در بسیاری از موارد حتی  بدون سابقه بیماری در خانواده، بازهم احتمال دارد نوزاد به یک بیماری یا نقص ژنتیکی مبتلا شود. باید به این نکته توجه داشت که جلوگیری از همه نقص ها غیر ممکن است، با این حال چون علت برخی از نقایص عوامل ارثی است، پس مشاوره و آزمایش ژنتیک می تواند  نقش پیشگیرانه داشته باشند. غربالگری های ژنتیکی با توجه به ماهیت بیماری و تکنیک آزمایشی، هم قبل از بارداری و هم حین بارداری انجام می شوند. به علاوه، بسیاری از والدین برای بررسی وضعیت سلامتی فرزندشان و همچنین پی بردن به استعدادهای و توانایی های ذاتی او، با استفاده از نمونه بزاق کودک تست سلامت ژنتیکی (ساواسلامت) انجام می دهند.

    • آزمایش ژنتیک بوسیله آنالیز یک نمونه کوچک از خون یا بافت انجام می شود.
    • در اکثر بیماری ها، تفاوتی در اینکه کدام زوج آزمایش را انجام دهد وجود ندارد، و معمولا برای یکی از زوج ها آزمایش انجام می شود (مگر در مواردی که بسته به شرایط فرهنگی آن جمعیت اول برای مرد، یا زن انجام می دهند)، سپس تنها درصورتی که نیاز باشد از زوج دیگر هم آزمایش گرفته می شود و مورد بررسی قرار می گیرد. اما در برخی موارد خاص فقط از خانم یا آقا آزمایش گرفته می شود. مثلا در بیماری سندرم X شکننده (Fragile X Syndrome, FXS) به دلیل اینکه تنها راه انتقال بیماری از مادر به فرزند است، فقط از مادر آزمایش گرفته می شود و نیاز چندانی به گرفتن آزمایش از پدر نیست.
    • برخی أوقات به درخواست زوجین، آزمایش های ژنتیکی برای بررسی وضعیت باروری خانم و آقا پیش از ازدواج انجام می شود.
  • آزمایشگاه فوق تخصصی آریانا بی شک یکی از بهترین آزمایشگاه‌های شیراز برای انجام کلیه آزمایش های تخصصی است. نتایج آزمایش‌ها در این مرکز با رعایت دقیق کلیه استانداردها، دارای حداکثر دقت است. این آزمایشگاه همه روزه، شنبه تا چهارشنبه ساعت 7 صبح تا 10 شب و پنج شنبه ها از ساعت 7 صبح تا 2 بعدازظهر آماده سرویس‌ دهی به شما مراجعين محترم می‌باشد.

     

    << سلامتی خود را با آزمایشگاه آریانا تضمین کنید >>

    << Secure your health with Aryana Lab >> heart

تمام حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه آریانا است.

طراحی و برنامه‌نویسی: آدرین ارتباط